Homeopathie in de herfst | Griepvaccin 2016 | De andere kant van griep | Honing helpt | Hoge bloeddruk complex | A ntibiotica vergroot kans op allergie

https://gallery.mailchimp.com/40a1fa213219db81232328de2/images/6f6af944-9414-47c5-bd67-27cf64172dfa.jpg

De kleurrijke herfst

De herfst staat voor de deur. Een schitterende kleurrijke periode, maar ook een periode waarin we even extra moeten letten op onze gezondheid. De overgang naar kouder weer gaat vaak gepaard met een griepgolf. Hoewel griep vervelend is zit er ook een andere kant aan griep. Je leest er verderop meer over. De uitnodiging voor de griepprik valt bij sommigen ook weer op de deurmat. Maar wist je dat vaccineren een vrije keuze is? Daarom is het belangrijk je goed te informeren. De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken geeft waardevolle informatie in haar griepbulletin.

Verder in deze nieuwsbrief allerlei tips en nieuws rondom gezondheid. Veel leesplezier! Wil je naast onze nieuwsbrief vaker geïnformeerd worden? Volg ons dan op Facebook.

De andere kant van griep

De andere kant van griep

Griep wordt in onze samenleving alleen maar negatief geduid. Miljoenen worden gespendeerd om steeds weer een passend vaccin te vinden. Maar griep heeft ook een andere kant. Net als de veelgeprezen griepvaccins »

Griepbulletin 2016/2017

Griepbulletin 2016/2017

Oktober en november zijn de maanden waarin de uitnodiging voor de griepprik weer bij velen op de deurmat valt. Maar, weet u dat vaccineren in Nederland een keuze is én op eigen verantwoordelijkheid? De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken heeft haar jaarlijkse griepbulletin uitgebracht met informatie over het griepvaccin »

Honing tegen verkoudheid en hoest

Honing tegen verkoudheid en hoest

Amerikaanse wetenschappers hebben via een klinische studie aangetoond dat honing een veel veiliger en gezonder middel is tegen verkoudheid en hoest is dan de meeste medicinale siropen »

Pseudokroep onschuldig, maar wel vervelend

Pseudokroep onschuldig, maar wel vervelend

Pseudokroep is een veel voorkomende aandoening bij baby’s en kinderen in de herfst en winter. Het wordt ook wel valse kroep of laryngitis subglottica genoemd. Op zich een onschuldige aandoening die zich eigenlijk alleen maar in de avond of begin van de nacht aandient. Vooral meer vochtig en koud/vochtig weer overdag of invallend ’s avonds is de trigger en vaak komt de pseudokroep aanval voorafgaand aan een verkoudheid. Lees meer over pseudokroep en homeopathie »

Hoge bloeddruk complexer dan gedacht

Hoge bloeddruk complexer dan gedacht

Een groot deel van de hogebloeddrukpatiënten krijgt niet de juiste behandeling. Artsen pakken de kwaal nu steeds op dezelfde manier aan: een bepaald soort medicijnen en het advies gezonder te leven. Die aanpak werkt niet in alle gevallen. Nieuw onderzoek, dat is gepubliceerd in het Amerikaanse vaktijdschrift Nature Genetics, toont aan dat er vele vormen van hoge bloeddruk zijn, die elk een andere aanpak vereisen »

In het nieuws

Antibiotica op jonge leeftijd vergroot kans op eczeem en hooikoorts

Antibiotica op jonge leeftijd vergroot kans op eczeem en hooikoorts

Kinderen die in de eerste twee jaar van hun leven antibiotica krijgen toegediend, hebben een grotere kans om op latere leeftijd eczeem of hooikoorts te ontwikkelen. Dat blijkt uit een data-analyse van de Universiteit Utrecht van 22 klinische onderzoeken tussen 1966 en 2015 onder bijna 400.000 mensen »

Staat aansprakelijk gesteld om gevolgen vaccinatie Mexicaanse griep

Staat aansprakelijk gesteld om gevolgen vaccinatie Mexicaanse griep

Ouders van kinderen die ziek zijn geworden als gevolg van inenting tegen de Mexicaanse griep, stellen de Nederlandse staat aansprakelijk. Het gaat om veertien kinderen die een ernstige slaapziekte hebben ontwikkeld na een inenting in 2009. Dat bevestigt letselschadeadvocaat John Beer na berichtgeving van EenVandaag hierover »

Farmaceuten betalen miljoenen aan artsen

Farmaceuten betalen miljoenen aan artsen

Farmaceuten betalen medisch specialisten van bepaalde disciplines miljoenen voor advieswerk, spreekbeurten en onkostenvergoedingen bij congresbezoek. De industrie richt zich nadrukkelijk op een klein aantal beroepsgroepen: zo ontving ruim 40 procent van de reumatologen vorig jaar geld, net als eenderde van de longartsen en internisten en een kwart van alle cardiologen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant »

Boekentip: Ziek zijn is gezond

c3b9288d-8015-4b3d-bdfb-9a78e307d2a7.jpg
Een mens is een wonderbaarlijk wezen met een ongelooflijk intelligent lijf dat niets liever wil dan leven. Alles wat zich in ons lichaam manifesteert aan ziekten is een gevolg van deze overlevingsdrang en dus per definitie zinvol. Door stress worden we bevattelijk voor allerlei ziekten omdat het de biochemische processen in ons lichaam ontregelt. Ziekte is de meest slimme manier om die ontregeling op te ruimen. Het begrijpen en genezen van je ziekte op een natuurlijke manier is dus van levensbelang. Dit boek geeft inzicht in het vernuft van je lijf, de zin van ziekte en de kracht van homeopathie die in principe elke ziekte kan genezen. Lees meer over dit boek of bestel direct »
color-facebook-48.png Deel
color-twitter-48.png Tweet
color-forwardtofriend-48.png Stuur door
color-googleplus-48.png +1

Volg ons en blijf up to date!

dc3757c7-3515-4a2a-93ee-34fc02f54315.jpg

Niets missen? Volg ons op Facebook en Instagram!

Wil je vaker op de hoogte gehouden van belangrijke en interessante informatie over homeopathie en gezond leven?
Volg ons dan op Facebook en Instagram en blijf altijd up-to-date.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Google Plus
Google Plus

Ben Bongers Klassiek Homeopaat (RH)
werkzaam volgens de Ziekteclassificatie
Albert Oltmansweg 15
6874 CE Wolfheze
Tel: 06-33905809
Telefonisch spreekuur dins-woens-donderdag
van 17.00 – 18.00 uur
info
www.klassiek-homeopaat.com
ING-bank: NL80INGB0005177992
lid NVKH nr.: 02 – 1536
AGB-code Zorgverlener : 90 – 037923
AGB-code Praktijk : 90 – 016519