Over Ben

DSCN2309 Na mijn opleiding tot Klassiek Homeopaat ben ik zelf in 2007 met de ziekteclassificatie in aanraking gekomen waardoor er voor mij veel op z’n plaats viel. Ik denk dat alle ziekten, klachten en ongemakken baat hebben bij de Homeopathie.

Mijn praktijk is gehuisvest in Wolfheze, Albert Oltmansweg 15.
In 1959 ben ik geboren in Den Haag. Verhuisd naar Apeldoorn toen ik 10 jaar was. Op mijn 17e ben ik mijn vervolg opleiding gaan doen  in Zwolle, M.B.O.-iw (inrichtingswerk). Tijdens mijn stage als groepsleider kwam ik erachter dat ik niet goed overweg kon met de machtsstructuur die binnen jeugdzorg heerste. Ik had daar andere gedachten over. Mijn opleiding heb ik wel afgemaakt.
Hierna ben zowel bij mijn vader in de gordijnen speciaal zaak gaan werken in Apeldoorn als in Drogisterij van Rijn te Oosterbeek. Na een jaar heb ik het besluit genomen om Drogist te worden en ben met deze opleiding gestart.

Sinds 1980 ben ik in aanraking gekomen met Homeopathie, wat toentertijd mijn aandacht al trok. Ik ben 27 jaar werkzaam geweest binnen dit familie bedrijf. In 1997 viel ik letterlijk uit de boom, ongeveer 8 meter naar beneden, verbrijzelde mijn linker onderbeen ter hoogt van mijn enkel en kwam thuis te zitten. Mijn sneltrein was tot stilstand gekomen . . . .    ..   . daar lag ik thuis, wat nu? Wat kan ik doen om mijn bot herstel te stimuleren, ik had op dat moment bijna geen bot groei. Hoe kom ik weer op mijn benen en uit mijn rolstoel? Wat wil ik als ik hier weer uit kom? Met Homeopathie van V.S.M., o.a.  Symphytum Pentarkan, en binnen mijn voeding heb ik gekeken waar kan ik dit nog verbeteren. Met twee eieren per dag en de ondersteuning van Homeopathie kreeg ik weer bot herstel.
Toen wist ik het zeker, ik wilde Homeopaat worden.
Na een jaar revalideren heb ik me in 1998 aangemeld bij de Hogeschool Voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (H.V.N.A.) en ben aan mijn opleiding begonnen. De eerste twee jaren stonden zowel alle Natuurgeneeskundige vakken als alle Homeopathische vakken op het lesrooster. Ik ben breed opgeleid en vind het een aanwinst voor mezelf dat ik ook inzicht heb gekregen in Fytotherapie, Iriscopie, voetzool-reflex therapie, bach-bloesem therapie en ander natuurgeneeskundige therapieën. Na twee jaar propedeuse, konden we ons nog 3 jaar specialiseren in Homeopathie of Natuurgeneeskunde.
Beide richtingen spraken mij aan en heb toch besloten om Klassiek Homeopaat te worden. Klassiek wil zeggen op de manier hoe Samuel Hahnemann het beschreven heeft in zijn twee belangrijkste boeken, Het Organon der Geneeskunst en Chronische Ziekten.

In 2006 heb ik besloten om na 27 jaar werkzaam te zijn geweest bij Drogisterij van Rijn in Oosterbeek te stoppen met werken en voor mezelf te gaan beginnen in 2007.
Na mijn afstuderen aan de H.V.N.A. ben ik zelf in 2007 met de Ziekteclassificatie in aanraking gekomen door Ewald Stöteler. Hij is al meer dan 30 jaar bezig met het zich blijven verdiepen in de twee bovengenoemde boeken.
Alle kennis van de  Ziekteclassificatie heeft hij uit deze twee fundamentele boeken van Hahnemann gehaald, het staat er allemaal in beschreven. Ewald Stöteler heeft door middel van de Bloem de Ziekteclassificatie beeldend gemaakt.
Voor mij viel er toen veel op zijn plaats en kreeg ik veel meer handvatten om de Homeopathie te kunnen hanteren.
Vanaf 2007 volg ik zeer intensief de na-scholingen bij de S.H.H. (Stichting Hahnemann Homeopathie, www.klassiekehomeopathie.nl ). Hierdoor heb ik inzicht in de ziekteclassificatie en de toepassing van de Homeopathie, orgaanmiddelen en celzouten binnen allerlei vormen van ziekte.
Sinds de informatie over de twee Indiase Arts Homeopaten, de Banerji’s, vanaf 2010 bij een congres in Japan waar Ewald Stöteler op uitnodiging was van de Japanse Homeopathie Academie en in contact kwam met een van de andere sprekers op dat congres, de Banerji’s. Dit contact is gebleven omdat hun Homeopathische toepassingen dicht tegen elkaar aanliggen en zelfs terug te vinden zijn in paragraaf 11 en 279 van het Organon der Geneeskunst van Samuel Hahnemann.
In 2011 is er een continuering van dit contact geweest ben ik me ook gaan verdiepen in hun Homeopathische toepassing van de Banerji Protocollen voor kanker en andere zware pathologie.
In 2012 heeft de SHH hier een twee daags symposium over georganiseerd en deze twee hoog aangeschreven Arts Homeopaten naar Nederland gehaald voor de eerste keer. Zowel het eerste symposium als de daar opvolgende twee masterklas dagen heb ik gevolgd.
In 2013 is er een twee daags vervolg op het eerste symposium gekomen waarin ook live casuïstiek werd behandeld hetgeen mij weer veel kennis heeft gebracht.

Mijn praktijk is gevestigd in Oosterbeek en ligt in de gemeente Renkum  hier vallen de volgende dorpen onder: Renkum, Heelsum, Doorwerth, Heveadorp, Wolfheze en Oosterbeek. Het ligt heel dicht tegen Arnhem aan.

Sinds oktober 2015 is het ook mogelijk om voor de locatie in Wolfheze te kiezen om op consult te komen op de maandag, donderdag en de vrijdag. Ook is het mogelijk om in Wolfheze ’s avonds af te spreken.

Voor meer informatie kunt u contact met me opnemen.
U bent van harte welkom.

Hartelijke groet,
Ben Bongers


Klik hier om mijn scriptie te lezen