Nieuws

Weergave problemen? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.
De herfst staat voor de deur

 

Terwijl we genieten van de laatste zonnige dagen dient de herfst zich bijna aan. Vaak steekt in deze periode de griep weer op. Belangrijk dus om nu al je weerstand te optimaliseren. In deze nieuwsbrief enkele tips.

 

Wist je trouwens dat je allergisch kunt zijn voor de herfst? Althans voor de schimmels in de herfst? Het is net als hooikoorts in het voorjaar. Lees er verderop meer over.

Komende week is de Week tegen pesten. In deze nieuwsbrief daarom ook enkele artikelen over wat homeopathie hierin kan betekenen.

Kortom, weer genoeg te lezen! Wil je anderen informeren over onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Stuur ‘m dan door of deel de artikelen via Facebook, Twitter of Google+.

We wensen je alvast een mooi herfst!

 

De herfst komt, maar de griep ook?

 

Er is bijna geen najaar of winter periode meer waarin er geen ‘grieppatiënten’ zijn. Het veelvuldig vaccineren tegen influenza (griep) heeft dit probleem kennelijk niet opgelost.Misschien is het zelfs wel toegenomen. De bevattelijkheid voor griep wordt in hoge mate bepaald door onze weerstand. Als we een stevige basis en dus voldoende weerstand hebben zijn we minder bevattelijk voor de griep of influenza … Lees verder »

 

Zo kun je griep voorkomen!

 

De herfst en winter kenmerken zich in Nederland vaak door hevige regen en donkere, duistere dagen.Tijdens de periode beginnen ook veel mensen te hoesten. De griep lijkt toe te slaan. Maar hoe kun je griep voorkomen? Lees het in dit artikel »

Lees ook: 12 tips om griep te voorkomen »

 

Allergisch in het najaar

 

Bij allergieën, denkt iedereen meestal aan de hooikoorts, die menigeen in het voorjaar flinke last bezorgt.In de praktijk kwam een mevrouw die met name in het najaar last had van een allergie. De klachten waren een aantal jaren geleden in de herfst begonnen … Lees verder »

 

Pesten doet wel degelijk pijn!

 

Ben je een buitenbeentje en word je gepest? Pesten doet geen pijn, hoor je mensen vaak zeggen. Nou, pesten doet wel degelijk pijn!Dingen die we meegemaakt hebben en veel impact op ons hebben gehad kunnen invloed hebben op hoe we ons voelen.

Langdurige pesten heeft impact op jouw gesteldheid, het schaadt het zelfvertrouwen. … Lees wat homeopathie kan doen »

 

Pesten: ervaringen uit de praktijk

 

Het is pijnlijk als je eigen kind gepest wordt, dat doet zeer. De achtergrond van ieder pestverhaal is anders.Els Baars ziet in haar praktijk regelmatig kinderen die gepest worden. Vanuit de homeopathie is inzicht in de achtergronden belangrijk.

Ze geeft 3 voorbeelden van kinderen die ieder door een ander homeopathisch middel geen last meer hebben van pesten … Lees verder »

 

Wat als borstvoeding geven niet lukt?

 

Borstvoeding: een prachtig fenomeen van de natuur. Maar wat als het niet wil lukken?Eind september is de Wereld Borstvoedingsweek. Op onze website vind je diverse artikelen over borstvoeding en homeopathie zoals ervaringen, tips en achtergrond artikelen … Bekijk hier de artikelen over homeopathie en borstvoeding »

 

Borstvoeding Servicelijn

 

Wanneer zich problemen in de borstvoedingsperiode voordoen is het belangrijk om deze zo spoedig mogelijk op te lossen zodat de gezonde en voorspoedige ontwikkeling niets in de weg wordt gelegd.Klassieke homeopathie kan vrijwel alle verstoringen (spruw, borstontsteking etc.) binnen afzienbare tijd en op een natuurlijke, niet schadelijke en geen onderdrukkende wijze helpen oplossen.

Via de Servicelijn Borstvoeding word je, na het invullen van het serviceformulier, dezelfde dag nog gebeld door een NVKH-erkende klassiek homeopaat RH, met specifieke ervaring bij borstvoedingsproblemen. Zij neemt een korte telefonische anamnese af en zal op basis van die informatie één of meerdere middelen voorschrijven … Lees verder »

 

Keuzevrijheid: voor een betere vergoeding van alternatieve geneeswijzen!

 

Jaarlijks gaan circa 2 miljoen mensen naar een homeopaat, een natuurgeneeskundige, een osteopaat, een acupuncturist etc. Misschien ben jij een van die 2 miljoen mensen. Je maakt dan gebruik van de complementaire alternatieve gezondheidszorg, kortweg CAM geheten. Als het aan de overheid ligt, wordt de keuze hierin steeds meer aan banden gelegd.Tijd voor actie!

Vind je ook dat de vrije keuze voor een natuurlijke behandeling moet blijven bestaan? En deel je de mening dat de overheid en zorgverzekeraars deze keuze juist moeten stimuleren in plaats van inperken?

Kom in actie voor een vrije keuze en betere vergoedingen voor natuurlijke behandelingen. Laat via onze website jouw zorgverzekeraar weten dat je als klant een andere houding jegens natuurlijke geneeswijzen van hen verwacht! … Lees verder »

 

Boekentip:
Juglen Zwaan: De Supplementenwijzer

 

Dit boek is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen.Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin al deze onderwerpen zijn opgenomen, inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementen-index.

De laatste jaren zijn o.a. superfoods zeer snel populair geworden, dankzij de globalisering van de economie en de behoefte aan gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen … Lees meer over dit boek »

 

Boekentip:
Bruce Fife: Het kokosoliewonder

 

Wijd en zijd erkend als een van de toonaangevende autoriteiten op het gebied van de voordelen van kokosolie, verschaft dr. Bruce Fife actueel onderzoek en cruciale informatie.Dit boek is inclusief de laatste onderzoeken over het verband tussen kokosolie en voordelen met betrekking tot de functie van het hart, het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, lichamelijke ontgifting, afvallen en vele andere, belangrijke onderwerpen op het gebied van de gezondheid … Lees meer over dit boek »

Bruce Fife, C.N., N.D. is gediplomeerd voedingsdeskundige en natuurarts en schreef meer dan 20 boeken. Fife is voorzitter van het Coconut Research Center, een organisatie die zorgverleners en het publiek over de positieve voedingsaspecten van de kokosnoot informeert.

 

VIDEO: Homeopathie werkt!

 

De Bayerischer Rundfunk (Bayerisches Fernsehen) heeft in een documentaire op indringende wijze aangetoond dat homeopathie werkt, ook wanneer men kritische wetenschappelijke criteria aanlegt.Bekijk de documentaire en oordeel zelf. Over de verklaring hoe het werkt blijft men uiteindelijk in het ongewisse of zoals een wetenschapper het formuleert: ‘Hier raken we aan de grenzen van de natuurwetenschap’ … Lees verder »

 

Volg ons op Facebook!

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van gezondheid en homeopathie? Like onze Facebook-pagina dan en blijf goed geïnformeerd, want regelmatig vind je daar interessante weetjes, feiten of nieuws over homeopathie en gezond leven.
Afmelden

 

De week van de Homeopathie:

Ter ere aan de geboorte dag van Samuel Hahnemann (grondlegger van de Homeopathie, 10-04-1755/02-07-1843)
is het de week van de Homeopathie
.

Dit jaar is Men’s Health het thema.

Mannen kunnen voor allerlei  ‘mannenklachten’ ook terecht bij een Homeopaat.
om er enkele te noemen, prostaat klachten, erectie klachten, impotentie, onvruchtbaarheid of vooreen midlifecrisis, slapeloosheid, stress, burn-out, concentratie problemen. maar ook voor lichamelijke ongemakken als blaasontsteking, schimmelnagels, eczeem of haargroeistoornissen.

Eigenlijk kan ik wel zeggen dat voor alle kwaaltjes, kwalen of echte ziekten, mannen altijd welkom zijn in mijn praktijk om met Homeopathie verlichting of genezing te ondervinden voor hun lichamelijke, emotionele en of mentale klachten en of problemen.

Om een beeld te vormen zie deze link:  www.weekvandehomeopathie.nl

 

Op de site van www.klassiekehomeopathie.nl staan deze 16 tips om cholesterol te verminderen, door Juglen Zwaan:

 1. Eet noten als walnoten en amandelen
 2. Voeg knoflook toe aan je maaltijden
 3. Gebruik veel (twee eetlepels) hennepolie
 4. Gebruik Hennepzaad door de muesli, cruesli, salades of groene smoothies
 5. Eet veel groene bladgroenten
 6. Krillolie capsules zijn de ideale bron van omega-3
 7. Eet alleen biologisch (grasgevoerd) vlees
 8. Eet vette vis zoals zalm, haring of makreel
 9. Zorg dat je voldoende beweegt
 10. Drink voldoende water
 11. Vermijd bewerkte producten
 12. Eet rijkelijk olijfolie (alleen koud)
 13. Bak in reuzel, kokosolie of ghee
 14. Zorg voor ontspanning, stress is een grote ziekmaker
 15. Vermijd margarine en kunstmatige bakproducten
 16. Zorg voor goede vezels uit groente en fruit

 

 

hooikoorts 9 maart 2014 Doc16

Amerika erkent natuurgeneeskunde als geneeswijze:

Amerikaanse Senaat erkent Natuurgeneeskunde

10-12-2013

In september 2013 heeft de Senaat van de VS unaniem de resolutie (S. RES. 221) over natuurgeneeskunde geaccepteerd. Deze resolutie erkent de waarde van natuurgeneeskunde als een methode die veilig en effectief is, en die ook betaalbaar is. Amerikanen worden aanbevolen zich op de hoogte te stellen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Citaat van een nieuwsflits:
The Congress has now officially recognized the important role naturopathic medicine plays in effectively addressing the nation’s health care needs as well as in adressing the increasingly severe shortage of primary care physicians. For those not yet familiar with the profession, naturopathic physicians attend four-year, in-residence, full-time post-graduate naturopathic medical schools, which are recognized by the Federal Department of Education and by local educational, credentialing bodies. There are currently seven naturopathic medical schools in North America.

De resolutie kunt u hier lezen.

Terwijl in Nederland we steeds verder afdrijven van natuurlijk genezen, hebben de Amerikanen het licht gezien. De natuurgeneeskunde verdient een volwaardige plaats aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen!

Bron: www.iocob.nl

 

 

Uit want to know.nl/be de leugen van de homeopathie-leugen 5 oktober 2013

 

WantToKnow.nl

Inloggen

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

Of doe een gok »

 

Hoofdartikelen: De leugen van de Homeopathie-leugen..

5 oktober 2013 Door GuidoJ.

378 Reacties E-mail Print A A A

 

De kop boven het artikel zegt het eigenlijk allemaal. Waarom wordt de homeopathie-werkt-niet-leugen niet onderuit gehaald..? Waarom is er zo weinig aandacht van de overheid voor de zegeningen van homeopathie.. Het zijn de wetenschappers met de ‘grote bekken’, die homeopathie in het verdomhoekje stoppen. Terwijl erudiete collega’s overduidelijk hebben aangetoond dat homeopathie werkt, en ook HOE het werkt, blijft dit clubje zwartmakers, waaronder in Nederland ook de negatieve club achter de ‘Stichting Skepsis’ zit, maar doorgaan met het besmeuren van deze natuurlijk wijze van genezen.

 

Samuel Hahnemann (1755-1843) wordt algemeen gezien als de grondlegger van de homeopathie. Sinds zijn onderzoeken en onderzoeksconclusies is er een grote welles/nietes-strijd losgebarsten rondom het fenomeen ‘Homeopathie’.

De vraag is hoe de financiële miljardenwinsten van de farmaceutische industrie gelinkt zijn aan een dergelijke Stichting, die kost wat het kost homeopathie onderuit probeert te halen. Van een neutrale houding is bij de(ze) Sceptici namelijk al lang geen sprake meer.. Van het ene vooroordeel naar het andere.. Wetenschappers die bewijzen dat homeopathie werkt, zijn niet goed bij hun hoofd volgens deze mensen..

En hoe kun je dan de homeopathie béter besmeuren, dan je kletsverhalen erover op bijvoorbeeld Wikipedia te dumpen, of op andere sites, die geacht worden neutrale informatie te verschaffen over o.a. homeopathie. Volksmennerij, manipulatie en leugens verspreiden.. Nogmaals is de vraag daarbij, waaróm deze mensen, waaronder wetenschappers, dit doen..? Terwijl de bewijzen dat homeopathie WERKT, overal om ons/hen heen liggen..!

Homeopathie doet feitelijk datgene wat elk geneesmiddel en elke dokter doet of dient te doen. Het bekrachtigen van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam. En dus niet het weghalen van de symptomen van een ziekte of aandoening. En dát homeopathie dat doet, is dus geen nieuws meer, maar toch weer wel.. Wellicht wist jij helemaal niet dat zelfs een Nobelprijswinnaar zich verbáást over het FEIT dat homeopathie werkt. De vraag is hoeveel huisartsen deze kennis hebben. Hoeveel ziekenhuisspecialisten dit wéten..

Hieronder een aantal wetenschappelijke feiten en weetjes, die hopelijk jouw visie op homeopathie zodanig zullen veranderen, dat een andere groep nu in het beklaagdenbankje mogen plaatsnemen, in plaats van de homeophaten die er nu zitten. Namelijk de pro-BigPharma-jongens, die koste wat kost, de burgers van Nederland aan de farmaceutische kunstpillen willen houden..

Vertel het verhaal aan anderen, stuur hen dit artikel, heel simpel door bovenaan te klikken op ‘e-mail’.. Samen maken we het verschil voor een betere wereld. Een wereld die met een open mind durft te kijken naar de manipulaties die plaatsvinden. Manipulaties met ons goede vertrouwen, manipulaties vanuit angst en onbegrip..!

x

* * *

x

x

De leugen van de Homeopathie-leugen..

januari 2012 © WantToKnow – Guido Jonkers

x


Een internationaal gezelschap van gerenommeerde wetenschappers heeft bevestigd dat er bewijs is voor de effectiviteit van homeopathie. Op een conferentie van de European Committee for Homeopathy (ECH) hebben zij hun verbazing uitgesproken over het gebrek aan reactie van de gezondheidsautoriteiten bij zulke opmerkelijke wetenschappelijke resultaten. 
De professoren hebben zich gebogen over diverse onderzoeksvelden, van diergeneeskundig en humaan klinisch onderzoek tot en met onderzoek naar het werkingsmechanisme van homeopathie, het zgn. fundamentele onderzoek.  Vandaag (Novemer 2004) is het officiële verslag van de conferentie, die plaats vond in Brussel van 12-14 november jl., openbaar geworden.

Een derde deel van de Nederlanders raadpleegt wel eens een behandelaar voor complementaire geneeskunde. In de helft daarvan gaat het om homeopathie.  Sinds minister Hoogervorst in februari 2004 een opmerkelijke uitspraak deed over homeopathie, is een openbare discussie op gang gekomen over het wetenschappelijk bewijs. De Artsenvereniging voor homeopathie VHAN wil de uitspraken van de wetenschappers aan dit debat toevoegen.
Een aantal van die revolutionaire uitspraken, verscheen in een persbericht, n.a.v. deze conferentie.

We geven je een paar gefundeerde uitspraken van deze wetenschappers over de werking van Homeopathie:

“De door meta-analyses bevestigde conventionele dubbelblinde studies, hebben evenzeer de doeltreffendheid van de homeopathische geneeskunde aangetoond voor specifieke indicaties zoals hooikoorts, reumatoïde artritis, postoperatieve ileus, astma, diarree bij kinderen, fibromyalgie, griep, middenoorontstekingen, pijnklachten, bijwerkingen van radiotherapie, verstuikingen, K.N.O.-infecties.
Er zijn positieve effecten gevonden bij angst, hyperkinetisch syndroom, spastisch colon, migraine, premenstrueel syndroom en artritis. De eerste resultaten zijn ook zeer bemoedigend voor chronisch vermoeidheidssyndroom, ziekte van Crohn en eczeem.”

Prof. Harald Walach,
universiteit Freiburg, Duitsland
~~~

Dan is er terechte vraag van veel tegenstanders van homeopathie, waarom er niets zichtbaar is in een homeopathische verdunning.. Waarom er geen moleculen of andere fysieke elementen zichtbaar zijn in een homeopathische verdunning. En waardoor een uiterst heftige verdunning, zoals er sprake is bij homeopathie, nog werkzaam kan zijn.. Over de afwezigheid van zichtbare moleculen in de homeopathische oplossing, doen de volgende 2 professoren hun uitspraken:

“Omdat de moleculaire scheikunde niet in staat is deze activiteit te begrijpen, moesten de fysici overtuigd worden om verdere studies uit te werken over de geneesmiddelen. Deze fase is dus aangebroken en de eerste zeer belangwekkende resultaten komen te voorschijn. Het is namelijk vandaag de dag mogelijk om vast te stellen dat er een aan het geneesmiddel specifieke ‘informatie’ aanwezig is in de hooggepotentieerde homeopathische oplossingen.

Prof. Louis Rey,
Genève, Zwitserland
~~~

“Het woord ‘informatie’ vormt de sleutel tot elke verklaring van de werking der homeopathische geneesmiddelen. De moleculaire farmacologie, de immunologie (leer van het afweersysteem) en de endocrinologie (hormonenleer), kunnen alle functies van het levende organisme niet meer uitleggen.

Het molecuul verklaart namelijk niet alles. Een nieuw wetenschappelijk paradigma is noodzakelijk om het leven te begrijpen. De hedendaagse informatie-farmacologie laat niet alleen toe de werking van de homeopathie te begrijpen, maar tevens ontelbare andere natuurlijke, tot nu toe onverklaarbare functies.”

Prof. Madeleine Bastide,
Immunologe aan de universiteit van Montpellier, Frankrijk

* * *

 

2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. ZIjn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..!

Tot zover het persbericht en enkele van de wetenschappers, die we citeerden. En dan is er natuurlijk ook Nobelprijswinnaar, professor dr. Luc Montagnier. Hij publiceerde een artikel in het tijdschrift SCIENCE, in december 2010, waarin hij, voor de goede verstaander (waaronder toch ook minder begenadigde wetenschappers gerekend zouden moeten worden), uithaalt naar de club van onwetenden..

Volgens Montagnier gaat het om een ‘Intellectuele terreur van onwetenden‘..! De werking van homeopathie is zo simpel als de verklaringen van de andere wetenschappelijke toppers. Montagnier concludeert aan de hand van zijn vele onderzoeken, o.a. naar DNA, dat de hoge verdunningen waarvan homeopathie gebruik maakt, geen onzin zijn. Hij zegt:

“Sterke verdunningen zijn reëel, het zijn feitelijk de nabootsingen van de originele moleculen.  De sterke verdunningen zijn werkzaam en het zijn waterstructuren geworden, die de originele moleculen van de werkzame stof nabootsen, waarbij hij uitging van verdunningen van 10-18. Er is dan geen enkel molecuul van de werkzame stof meer in het water aanwezig, maar we kunnen wel een signaal opvangen van de oorspronkelijke werkzame stof.”

Maar Nobelprijswinnaar, prof. Montagnier is weggegaan en gaat zijn onderzoek voortzetten aan de Jiaotong Universiteit in Shanghai, China. Volgens de 79 jarige wetenschapper heerst daar een heel andere mentaliteit over en openheid voor homeopathisch onderzoek en is er in Europa een angstcultuur ontstaan over niet-moleculair-zichtbare oplossingen..

Er is zelfs een zo’n schandalige druk op homeopathische onderzoekers, dat resultaten van onderzoek, dat uitwijst dat homeopathische oplossingen werken, vaak niet wordt gepubliceerd door top vakbladen, omdat er groepen zichzelf ‘wetenschappers’ noemende, inquisiteurs zijn, die een intellectuele terreur uitoefent op deze onderzoekers.

Hij verwijst in dit verband ook naar collega professor Benveniste, die zodanig door de terreur tegen hem werd geraakt, dat hij alles verloor..! Zijn baan, laboratorium, zijn onderzoeksgeld en prestige. Montagnier verklaart overduidelijk dat homeopathie geen pseudowetenschap is en ook geen kwakzalverij. Maar de zaak is nog veel erger.. Er is een feitelijke terreur gaande van figuren, die zich tot voor kort ook op WantToKnow manifesteerden. Een groep die zichzelf ‘wetenschappers noemt’ en die er niet voor terug deinst om op de medische pagina’s van Wikipedia VOLLEDIG VALSE informatie te plaatsen. En zodra anderen zich ermee bemoeien, door te corrigeren en/of eigen stukken te plaatsen, wordt deze gemanipuleerd of verwijderd..! Feitelijk dezelfde terreur als waar Montagnier over spreekt..! Zo dichtbij en zo onzichtbaar..

Lees dit commentaar van een acupuncturist, die op Wikipedia zijn verhaal kwijt wilde: “De Wikipedia is in handen van fanatieke kwakbusters, oftewel zogenaamde anti-kwakzalvers. Elk medisch onderwerp waarin maar enigszins een complementaire behandelvorm beschreven wordt, wordt meteen gecensureerd. Alle linken, literatuurreferenties en verwijzingen naar ondersteunende bronnen worden eruit geknipt. De Wikipedia wordt vervolgens geheel volgeschreven met de medische info van deze ‘kwakbusters’. Knap van ze, dat wel. Het is maar dat je het weet! Wij zelf hebben bijvoorbeeld vaak objectieve bronnen en verwijzingen geplaatst naar ondersteunende literatuur. Hup, binnen enkele minuten tot uren waren die verwijzingen weg. En soms ook meteen hele delen tekst. Zonder discussie. Gewoon hoppa, weg.”

Voor meer informatie en doorkliks, kijk HIER naar het artikel over het SCIENCE interview met Luc Montagnier.

 

Hoe een homeopathische verdunning van 1 op 50.000 tot stand komt (klik voor link naar site over homeopathie)

Waarom is homeopathie voor veel goedwillende wetenschappers zo moeilijk te geloven?
Het is me ook wat hoor.. Als je als wetenschapper wordt opgeleid en je dient allerlei zaken aan te tonen, bijna zwart op wit, dan zit je bij een homeopathisch middel natuurlijk wel heel erg achter de oren te krabben. Met de vraag ‘Waarom’ en ‘Hoe’ in je maag.. Want hoe kan het, dat bij een verdunning van bijvoorbeeld 1 op 50.000, er nog sprake kan zijn van een ‘werkzame stof’, terwijl er totaal, maar dan ook totaal NIETS van de werkzame stof in het homeopathische middel valt te ont-dekken..? Rara, of kijken we niet goed genoeg..?

En toch het feitelijk té simpel voor woorden..
Omdat namelijk élke stof een eigen frequentie heeft, zeg maar een karakteristieke trilling én water de mogelijkheid heeft om frequenties vast te houden en zélfs essentieel de frequentie van een stof vast te houden, kom je op een unieke combinatie van een verdunde frequentie-in-water, in plaats van een verdunde stof. Dus dáár waar de wetenschappers vergeefs zoeken naar een ‘verdunde moleculaire stof’, zouden ze op zoek dienen te gaan naar een ‘verdunde frequentie’, om het zo maar even te noemen. Met de juiste meetapparatuur zou het dus mogelijk moeten zijn deze AAN HET WATER OVERGEDRAGEN FREQUENTIE te meten..!

Op het plaatje hiernaast zie je de verdunning van de verdunning, die bij homeopathie de normaalste zaak van de wereld is. Het is zelfs zo, dat de werking van het krachtiger middel, vaak té veel is voor een patiënt, en dat deze dient te beginnen met een lichtere verdunning.

Water houdt frequenties vast..??
Over de eigenschap van water om informatie vast te houden, wat frequenties feitelijk zijn, verscheen in 2007 een speciale editie van het Engelse tijdschrift ‘Homeopathy’ (2007;96:141-230). Het is het vaktijdschrift van de Britse ‘Faculty of Homeopathy’ en was in deze editie dus volledig gewijd aan het onderwerp ‘memory of water’, oftewel het geheugen van water.. Het concept van het geheugen van water ontstond in 1988, toen professor Jacques Benveniste in het tijdschrift ‘Nature’ claimde dat extreem hoge (ultramoleculaire) verdunningen van een antistof effect hadden in de degranulatietest van menselijke basofiele granulocyten, een laboratoriummodel voor een immuunrespons. Met andere woorden, het water ‘herinnerderde zich’ de antistof lang nadat die niet meer aanwezig was. Heb je goed gelezen wat hier dus staat..? Dat water dus een geheugencapaciteit heeft.. Benveniste’s bevindingen konden nooit overtuigend herhaald worden en werden als pseudowetenschap aangemerkt, maar desondanks is het idee nooit verdwenen.

 

Professor Dr. Jacq. Benveniste (1935), ook wel ‘mister Homeopathie’ genoemd, stierf in 2004 als een gedesillusioneerd man. Inmiddels is er alle reden zijn pionierswerk, rondom het geheugen van water, in ere te herstellen!

Maar wetenschappers uit Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Groot-Brittannië en de VS publiceerden in deze editie voor het eerst, hun nieuwe onderzoeksresultaten en reviews en discussieerden over wetenschappelijk werk waarin het idee dat water geheugen kan hebben, wordt onderzocht. Dit concept van ‘het geheugen van water’ is voor de homeopaten zoals gezegd een belangrijk, zo niet essentieel onderdeel van hun vakgebied.

Professor Martin Chaplin van de afdeling ‘Toegepaste wetenschappen’ aan de London South Bank University merkt in zijn overzicht op: ‘Er zijn sterke bewijzen voor dat het mechanisme van het geheugen op veel manieren tot stand kan komen. Ook zijn er mechanismen waardoor zulke verdunde oplossingen effecten kunnen hebben op biologische systemen die substantieel verschillen van die van gewoon water.’

Chaplin is daarbij uiterst kritisch over de ‘niet-wetenschappelijke retoriek’ van sommige wetenschappers die het idee van het geheugen van water verwerpen ‘zonder enig begrip van het onderwerp, zonder enig onderzoek en zonder beoordeling van het totale pakket aan bewijzen’. Feitelijk is dit wetenschappelijk-diplomatieke taal voor de uitdrukking: “Je kletst als een kip zonder kop!”.. Chaplin is het met hoofdredacteur Peter Fisher eens dat het huidige ‘bewijs’ het vinden van een verklaring voor de claims van de homeopathie een stap dichterbij brengt en dat het geheugen van water een realiteit is.

Dat bewijs zou onder meer komen van onderzoek naar de fysisch-chemische veranderingen in extreme verdunningen, die onverwacht afhankelijk blijken van de ouderdom van het monster en het volume waarin de verdunning is bewaard. Weer ander onderzoek laat zien dat door spectroscopische metingen een onderscheid is te maken tussen twee sterk verdunde homeopathische middelen, en iets dergelijks laat de studie van L.Rey zien, maar nu door middel van thermoluminescentie.

‘Het is verbazingwekkend om te zien hoe deze behandelmethode zoveel lijden van kinderen en hun ouders kan oplossen. Hopelijk tonen deze verhalen aan dat anderen deze methode ook succesvol kunnen toepassen.’

Tinus Smits (1946-2010)

Emoto en zijn ijskristallen
Het was het pionierswerk van de Japanse hoogleraar Emoto, dat aantoonde dat water in staat is energetische ladingen in haar moleculaire structuur op te slaan. Zijn foto’s van ijskristallen zijn wereldberoemd en zijn boek over de experimenten die hij met de draagkracht van watermoleculen deed, is een bestseller over de hele wereld.
Feitelijk toont Emoto de intelligentie aan van water, want water blijkt ook in staat een bepaalde menselijke emotie vast te houden. Het verschil in de ijskristallen van een meertje waar omheen door Buddhistische monniken is gemediteerd, is vóór alswel ná deze meditatie volledig veranderd.

 

Dokter Tinus Smits, vaccinatie-ontstorings-pionier. Hij is inmiddels overleden, maar zijn werk werpt nog dagelijks vruchten af!!

Vaccinatie-ontstoringen
We kennen allemaal het werk van de inmiddels overleden Nederlandse arts Tinus Smits. Ken je het niet dan raden we je aan kennis te nemen van het levenswerk van deze erudiete pionier. Zijn werk is indrukwekkend, vooral op het gebied van de ontstoringen, veelal bij kinderen, van de schadelijke effecten van vaccinaties. Jazeker, je hoort het goed.. De schadelijke effecten op het lichaam die door vaccinaties worden toegebracht.

De arts en homeopaat dokter Tinus Smits ontdekte zo’n 25 jaar geleden in eerste instantie bij kinderen dat er een duidelijke relatie was tussen de toegediende vaccinaties en diverse keel-, neus- en oorklachten, maar ook huidklachten en (matige) gedragsklachten bij baby’s, peuters en kleuters. Daarin was hij niet alleen, want ook de Haarlemse huisarts Dr. Hans Moolenburgh sr. kwam achter dit verband.

 

dr. Hans Moolenburgh: “Met dit boek heeft u één van de belangrijkste meesterwerken van de 21ste eeuw in handen, daar durf ik mijn reputatie om te verwedden! Er wordt over autisme gesproken als een mentale ongeneeslijke afwijking, een uit de genen voortkomend noodlot. Maar dr. Tinus Smits noemt het echter een ‘aandoening’, die met met de juiste aanpak enorm kan verbeteren en zelfs geheel kan genezen..! Ik kan het weten, wan één van zijn dankbare leerlingen ben ikzelf. En ik zag resultaten, die ik niet voor mogelijk had gehouden.” (klik voor lead)

Tinus Smits kwam in aanraking met homeopathie, doordat hij werd getriggerd door het optreden van deze vaccinaties-symptomen bij zijn eigen zoon Erwan. Deze zoon kreeg namelijk al op het einde van zijn eerste levensjaar last van astmatische bronchitis, die werd genezen door een homeopathische behandeling, maar pas nádat de huisarts en de kinderarts al verschillende antibioticakuren zonder succes hadden ‘uitgeprobeerd’…

Nieuwsgierig van nature, kocht Tinus het boek ‘Organon der geneeskunst’ van Dr. Samuel Hahnemann en begon dit te lezen, waarna hij hier dusdanig gefascineerd in raakte, dat hij homeopathie ging studeren. Vooral die kinderen waarbij alle hoop door ouders en de gezondheidszorg was opgegeven, werden door Tinus Smits weer ‘gereanimeerd’ met zijn behandelwijze.

Die bestond er puur uit, dat Tinus Smits, homeopathische verdunningen toediende van de vaccins, die deze baby’s en peuters hadden gekregen. Deze werkwijze is natuurlijk helemáál tegen het zere been van de grote farmaceuten en starre wetenschappers.. Zowel de schadelijkheid van vaccinaties, als de werking van homeopathie werd hiermee echter opnieuw bewezen.

En in de dertig jaar dat hij werkzaam was als homeopaat, was hij getuige van de explosieve toename van het aantal autistische kinderen. Tijdens zijn behandelingen en onderzoek heeft hij meer dan 300 autistische kinderen kunnen behandelen en in veel gevallen kregen de ouders hun kinderen 100% genezen verklaard. Hun ervaringen – en zijn ontdekkingen – staan opgetekend in het hoopgevende boek: ‘Autisme, de wanhoop voorbij’. (foto)

Kijk hier op WantToKnow naar artikelen over het werk van Tinus Smits. (HIER en HIER)

x

Hoe het zover kon komen en

hoe  homeopathie gewoon ook

door ‘beroemde mensen’ wordt gebruikt..!

x

Het is bekend dat John Rockefeller, de grote financier en ‘evil root’ achter de Big Pharma-industrie, nooit zonder zijn lijfarts op reis ging. Maar dat deze dokter een geschoolde homeopatisch arts was, is veel minder bekend. Met andere woorden, John Rockefeller gebruikte zijn eigen, op aardolie gebaseerde, chemische medicijnen niet.. Maar dat was kennelijk wel goed genoeg voor het pleps, zodat hij daar zijn fortuin verder mee kon uitbreiden..?

 

John D. Rockefeller, oliemagnaat en potentatisch alleenheerser.. Onderdrukker van homeopathie als natuurlijke geneesWIJZE..

Na de uitvinding van homeopathie door Hahnemann, werd deze toegepast door heel Europa en Noord-Amerika, gedurende 1850 – 1900. Hoewel John D. Rockefeller dus regelmatig homeopathie voor zich zélf en zijn familie gebruikte, zorgde hij ervoor dat zijn aandelen in de farmaceutische industrie geld waard bleven, door alles in het werk te stellen dat de -op petrroleum gebaseerde- chemische medicijnen gebruikt bleven worden. Zo sneed het mes voor Rockefeller aan twee kanten, want hij was  ‘s werelds grootste leverancier van aardolie..

Rockefeller zorgde ervoor dat op de medische scholen en voor de licenties van traditionele genezers, homeopathie en kruidenleer op de achtergrond werd gedrongen. En vroeg in de jaren 1910 – 1920 werd de ‘American Medical Association’ (AMA) de belangrijkste besluitvormende instantie, die bepaalde welke medicijnen het label ‘betrouwbaar’ mochten dragen en welke niet..
En er waren er rond die eeuwwisseling nog zo’n 43% van de medische scholen in de VS die homeopathie onderwezen; op dit moment zijn er nog maar bijzonder weinig scholen die zich specialiseren in homeopathie.

Alle door de Rockefeller foundation erkende medische scholen, onderwezen farmaceutische geneeskunde.. En de homeopathie, de zachte, natuurlijke wijze van genezen, verdween naar de achtergrond. Het was precies hetzelfde kunstje dat Rockefeller geflikt had met zijn aardolie. Want toen er sprake was van de opkomst van alcohol als verbrandingsvloeistof, in o.a. auto’s, zorgde hij ervoor dat deze alcohol onterecht in een bijzonder slecht daglicht kwam te staan, en uiteindelijk aardolie, ZIJN aardolie het won. (zie HIER op de site!)

Voor meer over deze achtergronden van homeopathie, kijk op de site van Natural News. HIER

Maar is het toeval dat er toch zoveel bekende personen (en vooral langlevenden..) zijn die homeopathie gebruiken. Dat vroeg Dana Ullman zich af, toen hij het boek schreef  ‘The Homeopathic Revolution: Why Famous People & Cultural Heroes Choose Homeopathy’.
Wist je dat 11 Amerikaanse presidents, 7 pausen, Charles Darwin, David Beckham, Tina Turner en Moeder Theresa allemaal baat hadden bij homeopathie..? En er lovend over spraken en het mensen aanraden ook te gebruiken..?

Mensen die homeopathie gebruiken horen bij de culturele reuzen uit de geschiedenis en van vandaag. Er zijn namelijk goede redenen dat zoveel succesvolle en beroemde mensen de laatste 200 jaar homeopathie hebben gebruikt en er lovend over gesproken hebben..! In zijn boek staat een aantal verbazingwekkende levensverhalen van deze mensen in relatiet tot het gebruik van homeopathie.
Het boek gaat uitgebreid in op de voorkeur van al deze mensen voor homeopathische medicijnen. En zouden ze dat doen als homeopathie nep was, of niet zou werken..? Stel je voor dat ze geen homeopathie gebruikt zouden hebben.. Had bijvoorbeeld dan Charles Darwin zijn boek ‘The Origin of Species’ kunnen schrijven. Darwin kreeg homeopathie, volgens zijn eigen brieven, van scheepsarts Dr. Gully.

Talloze wetenschappers en conventionele doktoren roepen bijzonder positieve dingen over homeopathie. Hieronder zijn Sir William Osler (de ‘vader van de moderne geneeskunst’), Emil Adolph von Behring, MD (de ‘vader van immunologie’), August Bier, MD (de ‘vader van de ruggeprik anesthesie’), C. Everett Koop, M.D. (voormalig hoofdchirurg van het Amerikaanse leger) en Brian Josephson, PhD. (Nobel Laureate & Cambridge professor).

Wist je dat minstens 11 Amerikaanse presidenten homeopathie gebruikten en/of homeopathisch onderzoek op intensieve wijze sponsorden..? Dit waren de presidenten Lincoln, Tyler, Hayes, Garfield, Arthur, Harrison, McKinley, Coolidge, Harding, Hoover, & Clinton. Ook Tony Blair, oud premier van het UK, gaf altijd te kennen dat hij een voorkeur had voor homeopathie..

Er zijn veel leiders van spirituele en kerkelijke gemeenschappen die de voorkeur hebben voor homeopathische medicijnen. Hieronder zijn 7 pausen, veel rabbi’s en moslimleiders. Maar ook veel Oosterse spirituele leiders..

Veel van de grote Amerikaanse literaire fenomenen schreven over de zegeningen van homeopathie, waaronder we aantreffen: Ralph Waldo Emerson, Henry Wadsworth Longfellow, Louisa May Alcott, Nathaniel Hawthorne, and Mark Twain. En uiteraard zijn er ook veel Europese literaire grootheden die homeopathie een warm hart toedroegen, zoals Goethe, Sir Arthur Conan Doyle, Lord Alfred Tennyson en George Bernard Shaw.

 

An open mind is all that it takes to let the light in…!!

Ook sportgrootheden scheppen op over het gebruik van homeopathische middelen voor hun algehele welbevinden en gezondheid. Hieronder zijn voetballer David Beckham, tennisspelers Martina Navratilova en Boris Becker en zo zijn er nog veel meer.

Ook op het gebied van de muziekcomponisten vinden we homeopathie-symphatisanten. Hieronder o.a.Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Chopin, Sir Yehudi Menuhin, Cher, Tina Turner, Paul McCartney, George Harrison, Pete Townshend, Annie Lennox, Bob Weir, Paul Rodgers, Axl Rose, Moby, Jon Faddis, and Dizzy Gillespie.

En last but not least de film- en tv-sterren die homeopathie als favoriete geneesmiddel keizen. Wat dacht je van Sarah Bernhardt, Douglas Fairbanks, Marlene Dietrich en John Wayne. Of de huidige sterren waaronder Catherine Zeta-Jones, Lesley Ann Warren, Pamela Anderson, Jane Seymour, Suzanne Somers, Lindsay Wagner, Michael York, Dr. Phil and Robin McGraw, Priscilla & Lisa Marie Presley, Jennifer Aniston, Jade Jagger, Tobey Maguire en  Orlando Bloom. Je bent dus in beroemd en bekend gezelschap als ook jij aan homeopathie de voorkeur geeft boven de zogenaamde ‘reguliere’ chemisch-farmaceutische middelen.

Tot slot, de micro-kosmos
In de omgeving van het atoom komt materie al heel dicht in de buurt van een energetisch ‘uitdrukking’..  En je weet dat deze wereld van kleinste deeltjes een uitermate verbazingwekkende is, die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Deeltjes hebben er geen ‘afmetingen’ meer, ze worden alleen nog maar gezien als een soort energiepakketjes.De nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen op dit terrein, bijvoorbeeld op het gebied van de Nano-technologie, toont aan dat deeltjes zelfs, naarmate ze kleiner worden, KRACHTIGER eigenschappen krijgen en heftiger reacties teweeg brengen.

De logica en de natuurkundige wetten van onze grote wereld gelden niet in deze microkosmos.. Een deeltje kan zelfs, zo toont natuurkundig kwantum-onderzoek aan, op twee plaatsen tegelijk zijn!!  Feitelijk zijn we in een laatste stadium van de oude wetenschap aangelandt..  En feitelijk is alles, maar dan ook álles in onze wereld, terug te voeren tot de kleinste deeltjes van de microkosmos, die dus geen’ materie’ meer zijn. Ergo: alle materie is energie…!

* * *

Laten we ook even een homeopathische huisarts aan het woord, zodat het allemaal niet blijft bij theorie.. (Heb je interesse in het tweede deel van het interview met Dr. Gio Meijer, dan klik je HIER)

x

x

Informatie over homeopathie.
We kunnen ons voorstellen dat je een beetje horendol wordt van de welles/nietes-spelletjes van de anti-kwak-mensen en je eigen mening wilt funderen. Dat is niet meer dan een gezonde opstelling.. Er is op het internet heel veel gedegen informatie te vinden over homeopathie, niet in de laatste plaats op Nederlandse sites. Kijk hieronder het artikel ook eens naar de boekentips rondom het thema ‘homeopathie’.
Wij raden je in ieder geval aan, indien je interesse dieper gaat dan er zo nu en dan over lezen, je op de gratis nieuwsbrief te abonneren van deze site Hpathy.com. Zij schrijven en plaatsen over werkelijk álles wat te maken heeft met homeopathie. Of het nu om boeken gaat, of over artikelen rondom homeopathie, over links naar andere relevante websites of dierenhomeopathie, het staat er allemaal op. Gewoon even doen, snuffel in ieder geval eens even rond.. Al was het alleen maar om reden van vertrouwen-in-homeopathie..!

Tot slot: een lijvig wetenschappelijk rapport. Lovend over homeopathie, zonder fratsen. Download het rapport (afbeelding hieronder) en lees het, als je nog steeds wantrouwend bent over homeopathie. (.pdf HIER) Een uitgebreid rapport van 83 pag. waarin bijna alle onderwerpen die met homeopathie te maken hebben aan de orde komen. Weliswaar Engelstalig, maar uit het rapport blijkt, zoals Professor Iris Bell het verwoordt:

“Bewijs voor de werking van homeopathie, afkomstig van tal van laboratoria, technologieën en onderzoekers, is overweldigend”.

x

x

* * *

 

Boekentip(s) bij dit artikel:

Klik op de cover van de boekafbeelding voor meer informatie over het artikel

Trefwoorden bij dit artikel:

DuurzaamFarmacieGezondheidInspiratieMachtseliteWetenschap

Gerelateerde artikelen:

378 Reacties op De leugen van de Homeopathie-leugen..

Plaats hier je reactie

Bovenkant formulier

Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij uw reacties?

Naam

E-mail

Reactie

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

E-mail me als er nieuwe reacties zijn.

Onderkant formulier

Oudere reacties 17 8 9

 • Marian

4 november 2013 om 14:50

Ik had een Dobermann. Deze kreeg door ouderdom last van aanvallen lijkend op epilepsie. Hij reageerde op 2 homeopathische middelen en koos ook nog zelf welk middel hij op dat moment nodig had. Hoezo het helpt niet. Een dier weet niets van zogenaamde onderzoeken en wel geleerde mijnheren. Alleen van oplettende, zorgzame baasjes.

81

Reageer

Chat

Oudere reacties 17 8 9

Reageer op dit artikel Reacties RSS

 

Meest Recent

Feedback

Top Home

 

 

Informatie uit : WantToKnow.nl

Inloggen

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

Of doe een gok »

 

Big Pharma: Schade en schande rondom Big Pharma..!

1 januari 2014 Door GuidoJ.

53 Reacties E-mail Print A A A

 

Een symbolisch beeld van VVD-minister Edith Schippers? Ze lijkt volledig de weg kwijt te zijn, wanneer we naar haar schandalige optreden en uitspraken kijken en luisteren..

Waar een minister zich op de vlakte dient te houden over haar persoonlijke voorkeuren, lapte Edith Schippers deze regel volledig aan haar laars in haar toespraak voor het anti-kwakcongres. (HIER) De schandalige wijze waarop ze met name natuurgeneeskunde afschildert als een behandelwijze voor wanhopige patiënten, is gewoon schokkend..

Laten we daarom eens wat feiten op een rij zetten.. Wat te denken van al die miljardenboetes die de farmaceutische industrie continue opgelegd krijgt, ondanks het leger van uiterst geraffineeerde advocaten dat ze heeft rondlopen om hen uit de gevarenzone te houden. Deels vergeefs, maar deels succesvol! Want wij zien alleen maar de boetes en vanzelfsprekend niet die zaken die worden geseponeerd en/of totaal onbekend blijven..

En wat dacht je bijvoorbeeld van de schadegevallen van ‘chemische medicijngebruik’. Dat zijn dus medicijnen, die veelal worden geproduceerd op basis van aardolie en synthetische componenten bevatten. De eigenschappen van deze medicijnen zijn niet of nauwelijks te vergelijken met de ‘medicijnen van moeder Natuur’, zoals deze in de complementaire gezondheidszorg worden toegepast. Bijvoorbeeld in de homeopathie en de orthomoleculaire geneeskunst. We zetten gewoon wat cijfers op een rij. Om het nieuwe jaar met de stand van eind 2013 te hervatten:

x

* * *
x

Schade en schande rondom Big Pharma..!

2013 © WantToKnow.nl/be (dank aan Ellen!)

x

Het aantal slachtoffers van reguliere medicijnen bedraagt zo’n 300.000 slachtoffers per jaar; mensen die stierven naar aanleiding van ‘medicijnen-op-voorschrift’, alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks.. Slachtoffers van een plots overlijden blijken steeds vaker zwaar onder de zware medicijnen te zitten. In Amerika is de sterfte door misbruik van medicijnen zelfs doodsoorzaak nummer één. Gegevens rondom deze sterftegevallen stonden niet ‘zomaar’ in de kranten.. Ze kwamen naar voren bij het proces tegen Conrad Murray, de lijfarts van Michael Jackson.

En natuurlijk blijven deze heftige gegevens niet tot de VS beperkt! Want ook in ons land en omringende landen is het aantal sterfgevallen door medicijnen sterk toegenomen, aldus toxicoloog Jan Tytgat van de Katholieke Universiteit in Leuven (B). Hij voert op verzoek van het Belgische gerecht geregeld lijkschouwingen uit op mensen die zonder aanwijsbare reden overleden zijn. Hij stelde vast dat steeds meer slachtoffers onder de slaapmiddelen, kalmeermiddelen, stimulantia, antidepressiva en antipsychotica zitten. Enkele aanvullende cijfers in dit kader?

Frankrijk: Per jaar belanden zo’n 140.000 personen in het ziekenhuis door ongewenste bijwerkingen van farmaceutische medicijnen.

Nederland: Ieder jaar belanden er ruim 40.000 mensen in het ziekenhuis omdat ze verkeerde medicijnen of een gevaarlijke combinatie of dosis van pillen slikken. Ruim 1200 patiënten overleven een dergelijke misser niet. 1800 mensen blijven last houden, ook na ontslag uit het ziekenhuis.

België: Geen gegevens beschikbaar (te vergelijken met het ontbreken van officiële statistieken aangaande medische fouten ? Men weet niet wat er waar fout gaat, hoe vaak en in welke omstandigheden, om de heel eenvoudige reden dat er nog geen systematisch onderzoek werd gedaan).

Heel Europa: Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen (niet geupdate cijfers 2009): het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen. Dat berekende de Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) in hun rapport ‘Targeting adherence’ : http://www.pgeu.eu/policy/5-adherence.html

Aantal slachtoffers homeopathie : niet van toepassing..! 

* * *

x

 Fraude en misdaad in de farmaceutische industrie..

x

Vanuit de gedachte dat achter elke boete die door een overheid wordt opgelegd, een ernstig vergrijp schuilgaat, dat willens en wetens gepleegd is, zijn de onderstaande feiten schrikbarend.. In de serie ‘Altijd Wat Wijzer’ van de NCRV, is een uitzending te zien over alle strapatzen van de farmaceutische industrie en hun producten: medicijnen. Hoeveel winst wordt er gemaakt? En is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen?

Je kunt die korte uitzending hierboven zien, maar dit zijn de hoofdzaken:

Omzet farmaceutische INDUSTRIE : US$ 300.000.000.000,- en aan fraude-boetes betaalden dezelfde farmaceuten het krankzinnige bedrag van: US$ 11.000.000.000,-  Waaronder:

 • Novartis : US$ 420.000.000
 • Pfizer : US$ 2.300.000.000
 • GSK : US$ 3.000.000.000

We hopen dat je er niet vanuit gaat, dat deze farmaceuten zich deze boetes ‘zomaar’ laten aanleunen.. Want natuurlijk kennen ook zij -en vooral zij- de wettelijke regels omtrent het verkopen van farmaceutische middelen. Je kunt er dus gevoegelijk van uitgaan, dat vóór het tot deze boete-schikkingen kwam, deze industriële bedrijven álles in het werk gesteld zullen hebben, om te frauderen, tussen de mazen van de wetsregels dóór. En dát ze alle juridische advieskosten zullen hebben geaccepteerd van raadgevende advocatenkantoren, om de pakkans te verkleinen van een nauwkeurig uitgestippeld fraudebeleid. En ‘last but not least’: besef alsjeblieft dat deze industrie wel degelijk WILLENS EN WETENS deze fraude OPZETTELIJK uithaalt..

‘We eten er goed van hoor..’
Bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk ‘beter maken‘-proces bij mensen, maar ze worden niet beloond voor de mensen die zij beter gemaakt hébben. Dat is feitelijk vreemd, want daardoor is het die bedrijven er veel aan gelegen dat proces van ‘beter-maken’ maar te rekken en te rekken.. En wist je dat het jaarlijkse marketingbedrag, van de farmaceutische industrie ALLEEN al in Nederland (in 2008, ruim 5 jaar geleden dus) een slordige € 1.300.000.000 bedroeg? Kijk naar deze korte TROS-Radar uitzending over ‘Corruptie in de farmaceutische industrie’:

* * *

x

Boetes, boetes en nog eens boetes..

x

Wie brengt de volksgezondheid nou schade toe, mevrouw Schippers..? De homeopathische geneeskunst, of de farmaceutische INDUSTRIE.. Met haar geraffineerde marketing, vervalsingen en lobby-werk? Een INDUSTRIE die een volledig ander belang heeft, zelfs een totaal omgekeerd belang, dan de mensen die hun producten dienen te consumeren..?

Voor burgers/mensen is het NIET of ZO WEINIG mogelijk gebruiken van geneesmiddelen de essentie (en natuurlijk vanuit hun gezondheid en niet alleen vanuit het eigen risico van hun gezondheidsverzekeringen.)
Voor de farmaceutische industrie is het ZOVEEL MOGELIJK verkopen en een ZO HOOG MOGELIJK GEBRUIK van hun poeiers, pillen en drankjes de essentie van hun INDUSTRIËLE activiteiten..!

Maar wist je dat de farmaceutische industrie ook beschermt wordt door overheden, zoals ook in Nederland bleek, toen minister Ab Klink het verdomde om democratisch inzage te geven in de contacten en contracten rondom de Mexicaanse griepvaccinaties..? HIER

En wist je dat in de VS de farmaceuten VOLLEDIG GEVRIJWAARD zijn van eventuele schade die zou blijken voort te komen bij burgers, door vaccins die deze industrie produceert..? HIER

De farmaceutische industrie heeft in de afgelopen drie jaar voor meer dan US$ 11 miljard aan boetes gekregen wegens criminele activiteiten. En in totaal hebben maar liefst 26 bedrijven, waaronder acht van de 10 grote spelers op de markt, zich schuldig gemaakt aan fraude (‘Criminele activiteiten‘ , zoals ‘The New England Journal of Medicine’ het noemt).

Janssen Pharma (2011-2013) : boetes (wereldwijd) wegens onrechtmatige verkoopspraktijken geneesmiddelen : +/- US$ 3.500.000.000.

Pfizer werd aangeklaagd door apothekers voor het feit dat ze cholesterol medicijnen van de markt af houden, zodat hun eigen winst gestimuleerd wordt. (HIER)

 

.

Merck : Mega vaccinfraude onthuld: mazelen- en bofvaccins worden ontworpen om te  falen.. Merck vervalste regelrecht de efficiency-resultaten, aldus voormalige werknemers. En deed dat door vaccin-testresultaten te fabriceren, die een 95% efficiency-graad aantoonden.

Merck betaalt US$ 950.000.000 aan schadevergoeding en om verdere vervolging te voorkomen naar aanleiding van Vioxx, een pijnstiller die in 2004 van de markt gehaald werd nadat was aangetoond dat het middel een verhoogd risico op hartfalen veroorzaakte. (HIER artikel op de site)

Bayer : Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer staat op het punt een rechtszaak rond zijn aspirine te schikken voor US$ 15.000.000 in de VS.

Abbott : betaalt de Amerikaanse overheid, 49 staten en Washington D.C. een schikkingsbedrag van US$ 1.600.000.000. Met deze schikking wil de farmaceut de vier jaar durende claims voor illegale vermarketing van hun epilepsiemiddel Depakote oplossen. Abbott wordt ervan verdacht ernstige bijwerkingen van het middel te hebben verzwegen.

Abbott : betaalt US$ 5.500.000 (27/12/13) als afkoopsom om verdere vervolgingen te vermijden bij het omkopen van artsen in Amerika.

 

De boekcover van ‘Foute farma’.. (Klik evt. voor een link naar Bol.com)

Roche : De ‘Financial Times’ meldt dat de firma Roche geneesmiddelautoriteiten niet geïnformeerd heeft over de dood van meer dan 15.000 Amerikaanse patiënten die de afgelopen vijftien jaar geneesmiddelen van dit bedrijf gebruikten.

GlaxoSmithKline (GSK) China : naast de 4 aangehouden medewerkers van de farmagigant vanwege omstreden omkooppraktijken, zijn er vorige week nog eens 18 werknemers gearresteerd. Ook zij worden beschuldigd van het overhandigen van douceurtjes aan artsen met het doel meer medicijnen voor te schrijven en zodoende de verkoopcijfers op te schroeven. (HIER o.a.)

Een van de boeken die verschenen zijn (in het Nederlands) is ‘Foute farma’ van arts en auteur Ben Goldacre. Hij legt in dit boek haarfijn uit hoe farmaceutische bedrijven de testresultaten van hun medicijnen manipuleren en schadelijke neveneffecten wegmoffelen, dokters misleiden en patiënten oplichten. En wat het meest verontrustend is, is dat dokteren niet precies weten wat de echte gevolgen van deze behandelingen zijn met de medicijnen van de farmaceutische industrie..

Want medicijnfabrikanten voeren structureel slechte experimenten uit op hun medicijnen, verhullen nadelige uitkomsten en verdraaien goede uitkomsten. Schadelijke praktijken, die ieder jaar levens van vele patiënten kosten. Arts en schrijver Ben Goldacre licht de farmaceutische industrie door, een branche waar miljoenen in omgaan en waar wij allemaal mee te maken hebben.

Lobbywerk bij de EU in Brussel en Straatsburg
Farmaceutische organisaties en bedrijven geven jaarlijks zeker € 90 miljoen uit aan lobbyactiviteiten in de Europese Unie. Volgens het ‘Transparante Lobby Register EU’  wordt door grote farmaceuten en industriële conglomeraten  heel veel lobby-werk verricht; hier een paar van de bekende namen en de lobby-personeelskosten:

 • GlaxoSmithKline heeft 3,2 lobbyisten full-time in dienst en dat kostte hen een kleine €  1.000.000 euro in 2012
 • Monsanto heeft 2 personen op de lobby-loonlijst die € 450.000 kosten
 • Nestlé : 3 personen, kosten € 250.000
 • Johnson & Johnson : 11 personen, € 400.000
 • Danone : 2 personen die € 450.000 kosten.

 

Volgens dit krantenartikel van 2 Juli, zou Big Pharma een budget van maar liefst € 90 miljoen hebben liggen om, net als in de VS, de politiek te beínvloeden..!

 

Wil je meer weten over de ongelooflijk misdadige praktijken van de farmaceutische industrie. Praktijken waar we al meer dan 5 jaar over berichten, dan kun je uit de lijst hieronder je eigen keuze maken om -aanvullend op dit artikel- je nader te informeren over dit onderwerp. Hoe spijtig het ook is om te melden, maar wellicht is het van levensbelang..!

Relevante artikelen hier op WantToKnow.nl:

* Geneeskunde: van kunst naar kunde en geknutsel HIER

* Onderzoeker van BigPharma geeft fraude toe HIER

* Journalistieke hoerderij, het geval Simon Roozendaal HIER

* Journalisten gemanipuleerd en HPV-campagne van start HIER

* Medische promotie-onderzoek door ‘ghostwriting’: SCHANDALIG! HIER

* Klokkenluider zet medische wereld te kijk HIER

* Medicijnen: meer doden dan heroïne en cocaïne samen! HIER

* Belangenvertrengeling vaccinatie-adviseurs HIER

* Hebzucht versus Gezondheid HIER

* Tamiflu is een hoax; Tamiflu is dus fraude HIER

* Megacorruptieschandaal in de WHO (De Wereldgezondheidsorganisatie) HIER

* En dan nu… Het vaccin voor een ‘rusteloze vagina’.. HIER

* De leugen regeert: De grote grieppropaganda! HIER

* Dr. Rauni Luukanen: een bijzonder verhaal.. HIER

* De Poolse minister spreekt zich WEL uit, meneer Klink! HIER

* Onnodige vaccinaties; een insider klapt uit de school.. HIER

* Dr. Ghis doet haar mond open! HIER

* Het griepvaccin: belangstelling of belangenverstrengeling HIER

* Farma probeert met eigen tijdschriften haar verhaal officieel te doen lijken! HIER

* Geld bepaalt uitkomst Griepvaccin-studies HIER

* Farmaceutische industrie woekert binnen de overheid HIER

* Nu alle jongens aan het HPV-vaccin..? HIER

* Farmaceuten krijgen juridische opdoffer in de VS! HIER

* 40 Miljoen mensen gebruiken Prozac! Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers..! HIER

* De FDA blijkt corrupt! HIER